6 moderne badkamerideeën voor een echte thuiswellness-oase

Door de eeuwen heen heeft de badkamer altijd een belangrijke plek in het leven van mensen ingenomen. De badkamer is altijd dé plek geweest waar mensen hun uiterlijk verbeteren, voor hun persoonlijke hygiëne zorgen en ontspannen. Eerste vermeldingen dateren reeds van 3.000 voor Christus van de oude Hindoe-beschavingen. Tevens zijn er ook bewijzen van het gebruik en het grote belang van baden in de Egyptische cultuur. De Grieken zagen baden als de voldoening van lichamelijke activiteit, terwijl in de Romeinse tijd de rijkste mensen veel tijd in openbare baden doorbrachten – om te socializen en zaken te doen.

Idee für ein modernes Badezimmer: Hell und minimalistisch

Ook vandaag de dag is de badkamer een onmisbare plek voor ontspanning en zelfverzorging. Een moderne badkamer wordt steeds meer de plaats van welzijn en rust, waar ieder accessoire steeds comfortabeler en functioneler wordt. De badkamer geldt als leefruimte en moet daarom harmoniëren met de andere inrichtingselementen in het huis. Het concept van smart home vindt nu ook zijn weg naar deze kamer: automatische reinigingsfuncties, spraakbediening naar wens, intelligente spiegels en een douche die de gewenste watertemperatuur en de favoriete playlist van de gebruiker kent.

Graag geven wij nu een aantal ideeën over hoe u deze essentiële ruimte in uw huis kunt optimaliseren en inrichten conform uw behoeften en wij laten u zien wat de nieuwe trends in de badkamer zijn (op gebied van badkamermeubels, muurverf, tegels, douche, dubbele wastafels en artikelen voor optimaal gebruik van deze ruimte).

Wat is een moderne badkamer?

Een modern badkamerdesign wordt uitsluitend door zijn uiterlijk bepaald: rechte, heldere lijnen als thema, overzichtelijke werkruimte en geometrische vormen vol helderheid domineren badkamers en badkamerinterieur. Naast deze look & feel van slanke, stoere lijnen gepaard aan simpele kleurenpaletten met neutrale tinten, gaan moderne designelementen vaak hand in hand met een duidelijke organisatie. Een goed georganiseerde ruimte met een minimale inrichting en slimme opbergoplossingen zorgt ervoor dat u uw badkamergewoonten volledig kunt realiseren.

moderne Badezimmer mit DUSCHKRAFT Home

Geometrie speelt eveneens een belangrijke rol bij het ontwerp van de moderne badkamer. Of geometrische vormen op elkaar worden gestapeld, in een rij worden gerangschikt of willekeurig in de ruimte worden verdeeld - dat maakt voor de ontwerper niet uit want zij kunnen worden gebruikt als accentueringen ten behoeve van het ontwerp alsmede als centraal element van een bepaald thema.

De kleurideeën voor de moderne badkamer komen vaak overeen met die op industrieel terrein – grijs beton, zilverachtig roestvrijstaal, bronsachtig messing, koperdraden – al deze materialen en kleuren dragen bij aan een exclusief en modern badkamerdesign. Deze materialen zijn ook goed te combineren met het grote aanbod aan modern badkamerinterieur en komen vooral in de douche tot gelding.

Accenten met heldere en krachtige kleuren worden eveneens vaak gebruikt in badkamers met een modern accent of moderne stijl. Terwijl de grijs- en bruintinten van het moderne design de industriële boventonen van het thema weerspiegelen, zijn sterke en lichte kleurspatten in rood, groen, geel en blauw graag gebruikte elementen voor badkamerdesign. Wanneer u kleuren gebruikt die contrasteren met de neutrale tinten van een lichte kleur, zorg er dan voor dat deze wel goed op het kleurenwiel worden geplaatst. Als dit niet het geval is, kan een slechte kleurencombinatie het gevolg zijn die de krachtige kleur te veel benadrukt en niet het beoogde doel van een mooie toevoeging heeft.

Wat in een moderne badkamer niet mag ontbreken? – 6 ideeën voor moderne badkamers

Een modern badkamerdesign is elegant, slank en minimalistisch en biedt bovendien comfort op een zeer hoog niveau. Of uw badkamer nu groot of klein is, een modern badkamerdesign kan er een luxetoevluchtsoord van maken. Gelet op het feit dat u uw badkamer iedere dag gebruikt, moet deze dan ook passen bij uw persoonlijke stijl. Als u een fan bent van eenvoudige, opgeruimde ruimtes en een verfijnd design, dan is een moderne badkamer misschien precies waar u op zoek naar bent. Enkele van de belan-grijkste elementen van deze stijl zijn:

 • Vrijstaand ligbad (met geïntegreerde douche)
 • Minimalistische spiegels zonder lijsten maar met indirecte verlichting
 • Eenvoudige kranen en armaturen in de douche
 • Zwevende wastafel en een hang-wc boven de vloer
 • Geometrische tegelvormen voor een zekere luxe
 • Neutraal kleurenschema dat zorgt voor rust en duidelijkheid

 

Met onze ideeën en tips kunt u uw badkamer omtoveren tot een prachtige oase die uitnodigt te dromen en die past bij uw persoonlijke stijl.

Hoe kan ik mijn badkamer vormgeven?

Het design van een moderne badkamer is het belangrijkst. U kunt heerlijk spelen met elementen zoals de douche, meubels, wastafels of een bad en mooie accenten leggen met behulp van luxematerialen. Bij het ontwerpen van uw badkamer bent u van harte welkom om onze adviseurs te raadplegen alsmede de foto’s ter inspiratie te gebruiken en al uw dromen over een moderne levensstijl en uw persoonlijke designdroombadkamer leven in te blazen.

1. VRIJSTAAND BAD

Een vrijstaand bad is een belangrijk onderdeel in een moderne luxebadkamer. Dus als u over de nodige ruimte beschikt, moet u dit iconische element echt inplannen. Met zijn eigentijdse, artistieke vormgeving is een vrijstaande badkuip namelijk een echte blikvanger in iedere ruimte. Moderne badkuipen kunnen ovaal, rechthoekig of zelfs ontworpen zijn voor een hoekinstallatie. De belangrijkste ontwerpelementen om op te letten zijn strakke lijnen en vlakke, gladde randen. De badkranen dienen eenvoudig en zonder franje te zijn.

Idee für moderne Bäder: Dachbadezimmer mit eleganter freistehender Badewanne

2. MINIMALISTISCHE SPIEGELS EN VERLICHTING

Spiegels en verlichting in de badkamer moeten goed op elkaar zijn afgestemd om een ​​functionele oplossing te creëren voor het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten in de badkamer (zoals scheren of make-up aanbrengen) boven de wastafel. Voor een moderne badkamer zijn heldere lijnen en geometrische vormen belangrijk voor zowel de spiegels als de verlichting.

Kies voor je make-upspiegel een frameloos model met geïntegreerde verlichting. Een spiegel met achtergrondverlichting is een goede keuze, omdat het schaduwen rond uw gezicht vermijdt. Deze keuze is ook ruimtebesparend omdat je geen extra verlichting rond de spiegel nodig hebt. De beste moderne vorm van een spiegel voor een chique badkamer is een rechthoek met rechte of afgeronde randen.

Voor een moderne badkamer is ook lange en smalle barverlichting met strakke lijnen een populaire keuze. Het kan horizontaal boven de spiegel of verticaal aan beide zijden worden geïnstalleerd.

Idee für ein modernes Bad: Schönes Interieur in hellen Farben

Plafondlampen zijn ook te vinden in de meeste moderne badkamers. Ze zorgen voor sfeerverlichting in de hele ruimte en kunnen ook voor specifieke plekken worden gebruikt. Zo kunt u bijvoorbeeld boven het toilet of in de douche inbouwverlichting installeren. Overweeg om de rand van het badkamerplafond of de vloer te voorzien van deze verlichting om de hele badkamer te verlichten en geweldige effecten te creëren.

Bij het ontwerpen en plannen van uw badkamerverlichting mag u het natuurlijke licht in de kamer niet vergeten. Ramen en dakramen zijn geweldige opties om een ​​frisse en functionele toets toe te voegen aan de moderne badkamer.

3. EENVOUDIGE KRANEN EN armaturen

De vuistregel voor het ontwerpen van een moderne badkamer is: eenvoud. Vermijd de verleiding om te ingewikkelde kranen te gebruiken en kies in plaats daarvan voor minimalistische kranen die passen bij het algemene thema van uw badkamer.

Overigens kunt u in uw moderne badkamer verschillende oppervlakken en stijlen combineren. Alle kranen en elementen in uw badkamer hoeven niet per se bij elkaar te passen. Maar zij moeten wel compatibel zijn. U kunt bijvoorbeeld niet kiezen voor een heel moderne en eenvoudige wastafelmengkraan en deze combineren met traditionele douchegrepen. Kies een bepaalde stijl en zorg ervoor dat alle badkameraccessoires en badkamermeubels conform deze stijl zijn ontworpen. Als u het liever niet zelf wilt samenstellen, kies dan een productlijn van één fabrikant die de juiste combinatie voor u samenstelt. Tevens geeft deze fabrikant u graag advies en extra service.

Idee für ein modernes Bad: Schlichter Wasserhahn

Wat het materiaal van de armaturen betreft, is chroom vanwege zijn veelzijdigheid uiterst populair. Armaturen van chroom zijn goed te combineren met het simpele, neutrale kleurenpalet binnen een moderne badkamer. Chroom is meestal het goedkoopst en is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Andere veel voorkomende kleuren voor moderne badkamers zijn matzwart of zelfs goud.

4. ZWEVENDE WASTAFEL EN ZWEVEND TOILET

Zwevende wastafels met hun heldere, minimalistische look toveren een badkamer van het ene op het andere moment om tot een moderne oase. Direct aan de muur gemonteerde wastafels creëren (de indruk van) meer ruimte alsmede een chique en moderne stijl.

Kies gerust voor een zwevende wastafel met handige functies zoals kasten en planken. Door voldoende opbergruimte rond de wastafel houdt u de ruimte op de vloer of aan de muur vrij, zodat zelfs de kleinste badkamer er na een herinrichting groot en luxe uitziet.

Idee für modernes Badezimmer: DUSCHKRAFT Home und schwebenes Waschbecken

 

Met betrekking tot het materiaal geldt dat lichte of donkere houttinten even populair zijn als een glanzende witte afwerking van het interieur. Kies een fraai marmeren of kwarts werkblad met minimale voegen.

Aan de muur gemonteerde toiletten zijn een tweede element binnen iedere moderne badkamer. Zwevende toiletten zijn ideaal voor zowel ruime als compacte badkamers om de inrichting eenvoudig en duidelijk te houden. Zonder de stortbak aan de boven- en onderkant van de wc-pot geven zij een gevoel van gemak en ruimte.

Tip: Kies voor een moderne douche-wc die voldoet aan al je eisen op het gebied van toiletcomfort in de badkamer.

5. GEOMETRISCHE TEGELVORMEN

Geometrische tegelpatronen zijn een uitstekende keuze voor de inrichting van uw moderne badkamer. Duidelijke lijnen en aansprekende vormen geven de ruimte visuele potentie zonder overmatige versieringen of krullen.

Ideen für moderne Bäder: geometrische Fliesen

Als u uw moderne badkamer wilt uitrusten met een trendy vloer of een designdouchescherm, dan zijn zeshoekige tegels momenteel erg trendy en op hun plaats. Zij helpen u om de geometrie tot het uiterste door te voeren. Andere elegante tegelpatronen en ideeën voor moderne badkamervloeren zijn onder meer visgraat of offset tegels. Ook grootformaattegels leveren een bijdrage aan een rustige sfeer in uw badkamer.

6. NEUTRAAL KLEURENSCHEMA

Met de kleur wit slaat u de plank nooit mis in een moderne badkamer. Wit zorgt voor een lichte, organische look. U kunt overwegen om marmeren tegels toe te voegen aan een geheel witte badkamer om de look zo te verzachten en toch de luxe te behouden.

Een moderne badkamer hoeft niet per se wit en glanzend te zijn. Hier volgen de beste kleurencombinaties voor uw moderne badkamer:

 • Neutrale bruine en beige tinten met houtaccenten

Bruine en beige tinten zijn het ultieme voor een moderne badkamer die er rustig en aards uitziet. Bruine tinten creëren een stressvrije, spa-achtige sfeer. Donkerchocoladebruin oogt wat dramatischer, maar in combinatie met gouden metallicaccenten oogt ook deze badkamer elegant. Middelbruine tinten daarentegen zijn goed te combineren met lichtere tinten en kunnen een rustgevend effect hebben. Zacht lichtbruin past perfect bij neutrale achtergronden en accentkleuren zoals beige en hout.

Idee für ein modernes Bad: Neutrale Braun- und Beigetöne mit Holzakzenten
 • Tinten grijs

Grijs is een neutrale kleur die de puntjes op de i zet. Een grijs kleurenpalet kan worden gemengd met de koele kleuren van beton en graniet om een rustgevende sfeer in de badkamer te creëren. Overigens is grijs met nagenoeg iedere kleur te combineren. U kunt dus ofwel donkere houten elementen mengen om de koele tinten in balans te brengen of met wat kleurexplosies accenten toevoegen, bijvoorbeeld met een douchegordijn met een kleurpatroon en lichte handdoeken die uw badkamer er levendig uit laten zien.

dunkelgraues modernes Badezimmer
 • Zwart en wit

Niets biedt meer contrast en drama dan een kleurenpalet van zwart-wit. Een combinatie van zwart en wit zorgt voor een grafische look die niettemin gedurfd en helder is. Met de donkere en lichte tinten beschikt u gegarandeerd over een sfeervolle ruimte die uitnodigt om uzelf te verzorgen en te ontspannen.

 • Donkere tinten

In tegenstelling tot wat veelal gedacht wordt, zien donkere kleuren er onopvallend uit. Ideeën: als u uw badkamer in donkere tinten schildert, ziet de ruimte er groter uit. U kunt voor donkere tinten blauw, grijs en groen kiezen en vrij snel maakt u van uw kleine badkamer een supermoderne en echte lifestyle-plek.

Droombadkamers – 8 manieren om uw badkamer om te toveren tot een moderne wellness-oase

Bij het ontwerp van de ultieme moderne wellnessbadkamer draait het om belangrijke designdetails die een luxe-uitstraling creëren en de keuze voor “wellness”-materialen zoals hout, steen, bamboe en marmer.

Een regendouche, planten, lekkere geuren en zachte, witte, pluizige handdoeken zijn essentieel. Moderne spabadkamers zijn ook overzichtelijk en geschikt voor diegenen die de voorkeur geven aan een minimalistische benadering van inrichting, dus bij het ontwerp van de badkamer moet rekening worden gehouden met opbergruimte, verlichting en het juiste kleurenpalet.

Tip: badkamerideeën met felle kleuren en opvallende patronen, creëren niet de ontspannende plek die van een wellnessbadkamer verwacht mag worden. U kunt dus liever voor gedempte tonen kiezen.

Idee für ein modernes Badezimmer: Modernes Badezimmer mit Holzdekor im öko-Stil

Hierna volgen onze favoriete ideeën voor moderne spabadkamers, van marmer en hout tot gouden armaturen en elegante notenhouten planken. U kunt uw stemming binnen één tel verbeteren en uzelf trakteren op een beetje zelfzorg in uw nieuwe rustige droombadkamer vol licht en hout.

1. Een moderne badkamer op zolder om van te dromen

Op de zolder, waar u met een beetje geluk minder gestoord wordt, kunt u eenvoudig uw badkamer met een spa-karakter onderbrengen. Houd het kleurenschema van de badkamer ingetogen, profiteer van natuurlijk licht en gebruik de lichtste grijstinten en chromen armaturen om het luchtig te houden. Glazen deuren zijn vaak de beste keuze omdat zij iedere kleine badkamer onverwacht groot laten lijken.

Idee für modernes Badezimmer: Dachbodenbadezimmer in hellen Grautönen mit Holzelementen

Spabaden zijn uitgerust met hoogwaardige materialen die natuurlijkheid benadrukken – zowel in de textuur als in het kleurenpalet. Denk aan marmer en zachte witte, grijze en neutrale kleuren.

2. Ga creatief met natuursteen om

Natuursteen kan een gevoel van ontspanning geven, wat ideaal is voor een spa-achtige omgeving. In sommige culturen wordt aan bepaalde stenen een helende werking toegeschreven, daarom vindt u in de meeste luxueuze spa’s ter wereld ook vaak prachtige natuurstenen. Wanneer u dit stukje natuur uw huis binnenhaalt en wel in de badkamer, krijg u meteen het gevoel van wellnessluxe.

modernes Bad mit Naturstein-Wänden

3. Kies goud voor het ultieme in modern badkamerdesign

Goud is de top als het gaat om luxe in een toiletruimte, glinsterend helder en vol decadentie. Als alternatief kunt u natuurlijk messing gebruiken, wat er even goed uitziet. Gouden decoraties zorgen vaak voor een fantastische uitstraling en brengen warmte in een moderne badkamer.

4. Over een ingebouwd bad nadenken

Het summum van veel droombadkamers: een ingebouwd ligbad in de badkamer. Een ingebouwd (“verzonken”) bad in een moderne badkamer ziet er bijzonder stijlvol uit. In een standaardbadkamer is dit echter niet altijd te verwezenlijken.

Tip: u kunt uw bad ook tegen een tegelmuur inbouwen en vervolgens via een aantal treden bereiken.

Modernes Bad mit Einbauwanne

5. Walnotenfineer voor de bekleding van de planken

Een ander belangrijk materiaal is walnoot. Er gaat niets boven de diepte van kleur en nerf en natuurlijk zijn notenfineer of -lijsten perfect als de investering in echt notenhout te hoog is. U kunt wat glazen planchetten toevoegen en u bent al snel op weg om een strakke, moderne ruimte te creëren waarin u perfect kunt ontspannen.

Modernes Bad mit Nussbaumfurniere für die Verkleidung der Regale

6. Monochroom voor een dramatische look

Niet alle wellnessbaden zijn neutraal. In moderne badkamers moet u zich vooral concentreren op de symmetrie van de kamer en met een monochroom kleurenschema, dat van nature al zeer rustgevend is, kunt u een interessante en tegelijkertijd ontspannende badkamer creëren.

modernes schwarz-weißes Badezimmer

7. Voeg textuur toe aan een geheel wit kleurschema

Witte texturen geven de badkamer een adembenemende uitstraling, omdat de texturen afhankelijk van het perspectief veranderen en toch harmonieus samenwerken. Verschillende afmetingen zijn een geweldig designdetail voor iedere binnenruimte en u zult vrij snel vaststellen hoe goed dit werkt in een witte, moderne badkamer.

modernes weißes Badezimmer

8. Kies bij de badkamermeubels voor hout

Hout in de badkamer is charmant, karaktervol en aantrekkelijk voor het oog, maar natuurlijk niet altijd erg praktisch. Hier gaan de imitaties van keramiek een rol spelen. Het resultaat is in dit geval een fantastische spa-badkamer in Scandinavische stijl die even cool als stijlvol en modern is.

Modernes Badezimmer mit Panorama Fenster

FAQ over moderne badkamers

Hoe maak ik mijn badkamer mooi en modern?

 • Monteer geometrische spiegels aan de badkamermuren.
 • Zet kleine witte bloempotten en accessoires op planken om een ​​organische sfeer te creëren.
 • Hang moderne prints op.
 • Zet tegels, beton en houten elementen centraal
 • Vermijd kleurexplosies, maar kies voor witte en grijze handdoeken.

Welke tegels horen in de moderne badkamer?

 • Natuursteentegels
 • Glastegels of mozaïektegels
 • Geglazuurde keramiektegels
 • Grijze tegels

Wat zijn ideeën voor een modern design in de badkamer?

De focus bij het ontwerp van een moderne badkamer ligt op de architectuur en structuur van de belangrijkste elementen, dat betekent dat het kleurenpalet neigt naar helder en schoon wit, subtiele neutrale tinten en zwart. Kleuraccenten verschijnen in de vorm van accessoires zoals badhanddoeken en planten en zorgen voor kleine highlights.

Onze DUSCHKRAFT Home is zowel qua design als qua ingenieuze functie perfect geschikt voor moderne badkamers!