DUSCHKRAFT overtuigt internationale investeerders

Met het afsluiten van een nieuwe financieringsronde heeft de startup uit Rostock nu bijna 1 miljoen euro voor de marktintroductie van de DUSCHKRAFT® Home ter beschikking.

Het is bekend dat een te hoge luchtvochtigheid in de badkamer leidt tot schadelijke schimmels. Toch heeft meer dan 10 procent van alle badkamers nog steeds een schimmelprobleem. Om dit probleem definitief op te lossen, heeft de Rostocker Duschkraft GmbH een luchtontvochtiger ontwikkeld die direct in de douche kan worden geïnstalleerd en op die manier de lucht al tijdens het douchen ontvochtigt.

Dankzij de gepatenteerde technologie is het nu voor het eerst mogelijk om met koud water de lucht te ontvochtigen. Dit maakt de DUSCHKRAFT® Home tot de meest efficiënte ontvochtiger voor gebruik in badkamers.

Na een grondig onderzoek aan de universiteit van Rostock naar de technologische basis, richtten David Bredt, Stefan Goletzke en Arvid Reinwaldt in maart 2017 de Duschkraft GmbH op en konden ze reeds eind 2018 met de DUSCHKRAFT® Home het eerste verkoopbare product voltooien. Met tv-optredens in het programma “Einfach genial” op MDR en de finale van “Das Ding des Jahres” op ProSieben heeft het kleine team al de aandacht kunnen trekken in heel Duitsland.

Met EIT InnoEnergy, TIHA Holding GmbH en Mittelständische Beteiligungsgesellschaft Mecklenburg-Vorpommern mbH hebben grote investeerders nu geïnvesteerd in Duschkraft GmbH en stellen zij circa 1 miljoen euro aan nieuw kapitaal voor de marktintroductie ter beschikking.

“Met het verse kapitaal kunnen wij eindelijk een groot verkoopteam opbouwen om ons product succesvol op de markt te brengen. Daarnaast hebben wij natuurlijk nog andere productvarianten en andere producten in de planning, die ons ontwikkelteam de komende maanden klaar voor de markt zal maken,” zegt de blije algemeen directeur Stefan Goletzke.

EIT InnoEnergy is de innovatiemotor voor duurzame energie in Europa. InnoEnergy ondersteunt en investeert in innovatie op de verschillende punten van de waardeketen en kan gebruikmaken van een sterk partnernetwerk. De oprichters van Duschkraft GmbH hebben een technologie ontwikkeld waarmee een probleem wordt opgelost dat in heel Europa bestaat. Wij zullen het bedrijf dan ook gericht ondersteunen bij het openen van de poorten tot deze markten,” legt Timo Lassak, Business Creation Manager uit.

Mittelständische Beteiligungsgesellschaft Mecklenburg-Vorpommern mbH nam een ​​belang in het bedrijf in de eerste financieringsronde en heeft nu haar inleg meer dan verdubbeld. “Wij zijn erg blij dat wij dergelijke zinvolle en innovatieve ideeën in onze staat mogen zien groeien. Het team van oprichters heeft ons al vanaf het begin overtuigd en wij zijn ervan overtuigd dat wij met onze investering op de lange termijn extra werkgelegenheid in onze regio zullen creëren en veiligstellen,” zegt Michael Meis.

TIHA Holding GmbH is een particuliere investeringsmaatschappij die specifiek participeert in jonge startende bedrijven om de oprichters te ondersteunen bij het realiseren van hun ideeën, en dan niet alleen vanuit financieel oogpunt. “Wij waren vanaf het begin overtuigd van dit idee en vooral van de persoonlijkheden die letterlijk achter het idee staan. Omzichtigheid en creativiteit maken deze drie oprichters samen zo sterk. Omdat de technologie een dermate groot groeipotentieel biedt, hebben wij graag gebruikgemaakt van de mogelijkheid om onze inzet in een volgende stap te verdubbelen – naast deelname aan deze financieringsronde,” zegt Managing Director Uwe Haratz.