Woningbouwcoöperatie vertrouwt op DUSCHKRAFT

“Schimmelontwikkeling komt steeds vaker voor. Innovatieve producten om schimmel te voorkomen – zoals DUSCHKRAFT – komen dan ook handig uit”

Wolfgang Denke | Hoofd Technologie, Wohnbau Weilheim i.OBWohnbau Weilheim in Oberbayern setzt auf Duschkraft

Wie is Wohnbau Weilheim GmbH eigenlijk?

Wohnbau GmbH Weilheim i.OB is al meer dan 70 jaar actief op het gebied van veilige en maatschappelijk verantwoorde huisvesting voor alle lagen van de bevolking. Als duurzame speler op de markt streeft het bedrijf ernaar om de leefruimte en de kwaliteit van de dienstverlening continu te verbeteren. Afgelopen december testte het bedrijf de eerste producten van Duschkraft – de ontvochtiger voor de badkamer. De eerste tests leverden positieve resultaten op en het bedrijf bestelde al vier maanden later extra apparaten.

Testresultaat

Geen schimmelvorming in de badkamer, geen beslagen spiegels na het douchen en bovendien energie besparen – dat kan allemaal met de DUSCHKRAFT Home. Wohnbau GmbH Weilheim i.OB vertrouwt nu ook op Duschkraft en heeft al veel apparaten in gebruik. “Wij hopen dat wij het aantal schimmelbestrijdingen in badkamers met 10 procent kunnen verminderen,” zegt Wolfgang Denke, hoofd techniek bij Wohnbau Weilheim. “Ook in de binnenlucht merkten wij een verbetering. Daarom hebben wij na een testfase onmiddellijk extra toestellen besteld.”


Waarom een luchtontvochtiger voor de douche onmisbaar is

Schimmel in de badkamer is een alledaags probleem. “Schimmel wordt vaak veroorzaakt door verkeerde ventilatie,” zegt Stefan Goletzke, de directeur van Duschkraft GmbH, te berichten. “Eigenlijk moet de ruimte na ieder douchebeurt tien minuten worden geventileerd, vervolgens moet de ruimte weer opwarmen en dan wordt er opnieuw tien minuten lang geventileerd. Maar nauwelijks iemand neemt zoveel tijd en daarom ontstaat in zoveel badkamers dan ook schadelijke schimmel. Onze DUSCHKRAFT ontlast de huurders met betrekking tot ventilatie en kan dure geschillen voorkomen.” Ook Wohnbau Weilheim is bekend met het probleem van schimmelontwikkeling in appartementsgebouwen. Dat schimmel ontstaat komt steeds vaker voor, dus innovatieve producten om schimmel te voorkomen – zoals DUSCHKRAFT – komen handig uit,” zegt Wolfgang Denke. Wohnbau Weilheim is vooral onder de indruk van de ongecompliceerde en snelle installatie: “Het systeem is eenvoudig en het werkt.”

Bent u verhuurder en heeft u hetzelfde probleem?