Nieuwe financieringsronde met PropTech Investor

Duschkraft GmbH im steten Wachstum  

De Duschkraft GmbH uit Rostock geeft vol gas: ondanks de coronacrisis blijft de DUSCHKRAFT Home zich als innovatief product verder profileren. Een middelgrote investeringsmaatschappij breidt haar betrokkenheid dan ook fors uit. Daarnaast komt er met High Rise Ventures GmbH een PropTech-investeerder aan boord. Het financieringseffect is ruim één ​​miljoen euro.

Neuer Proptech Investor für Duschkraft GmbH

Duschkraft GmbH ondergaat een warme start in de zomer van 2021. Een middelgrote investeringsmaatschappij, een bestaande investeerder, breidt haar betrokkenheid aanzienlijk uit. Daarnaast ondersteunt met High Rise Ventures GmbH een extra investeerder uit Berlijn het bedrijf. High Rise Ventures investeert specifiek in “Proptech” start-ups en helpt Duschkraft GmbH met zijn grote netwerk en uitgebreide knowhow op industrieel vlak. Het bedrijf uit Rostock heeft nu al meer dan één miljoen euro aan extra kapitaal voor verdere expansie los gemaakt.

“Ondanks de problemen door de coronacrisis hebben wij de DUSCHKRAFT Home verder onder de aandacht kunnen brengen als nieuw en innovatief product. Daarvan getuigen niet alleen de intussen meer dan 40 woningcorporaties en enkele honderden consumenten die de voordelen van ons product hebben leren kennen,” zegt Stefan Goletzke, algemeen directeur van Duschkraft GmbH, niet zonder trots. “Het waren net deze succesmomenten waardoor High Rise Ventures ons heeft leren kennen. De financieringsronde die nu is afgerond, stelt ons in staat om de succesvolle marketing van de DUSCHKRAFT Home aanzienlijk te versterken. “Bovendien komt er aan het einde van het jaar een nieuwe productvariant van het bedrijf op de markt. De DUSCHKRAFT Home X zal kan direct in de muur van de douche worden geïntegreerd en biedt bovendien verborgen bergruimte. Deze nieuwe ontwikkeling combineert comfort dankzij de omvangrijke functionaliteit van de DUSCHKRAFT-technologie met een nog minimalistischer design.

De Duschkraft – een succesverhaal vol innovatie

Met InnoEnergy SE, TIHA Holding GmbH en Mittelständische Beteiligungsgesellschaft Mecklenburg-Vorpommern mbH participeren reeds bekende investeerders in Duschkraft GmbH. Zij hebben in het verleden al ruim één miljoen euro aan kapitaal beschikbaar gesteld voor de marktintroductie.

In maart 2017 werd de Duschkraft GmbH opgericht, met de DUSCHKRAFT Home volgde in 2018 het eerste verkoopbare product. Tot de successen van Duschkraft GmbH behoren de Gründerpreis van de Ostseezeitung en de gerenommeerde NEUMACHER-Gründerpreis in de categorie “Industry & Technology” van het blad WirtschaftsWoche. Bovendien maakten tv-optredens in avondshows als “Einfach genial” op MDR en de finale van “Das Ding des Jahres” bij ProSieben het product in heel Duitsland in een klap bekend. In het voorjaar van 2019 presenteerde de start-up zich ook op de ISH, een wereldwijd toonaangevende vakbeurs voor sanitair, verwarming en airconditioning. De DUSCHKRAFT Home is zowel geschikt voor particuliere huurwoningen en koophuizen als voor hotels, woningbouwverenigingen, vakantieappartementen en spa’s.