Vaak gestelde vragen

Nee. In het DUSCHKRAFT Home apparaat koelt de lucht tijdens de ontvochtiging in het apparaat af tot ongeveer 10-13°C. De lucht wordt vervolgens opgewarmd tot ongeveer 22°C en stroomt dan naar buiten in het bovenste gedeelte van de eenheid.

Dit zorgt ervoor dat u geen koude tochtstroom krijgt.

Of uw spiegel na het douchen nog beslaat, hangt af van veel externe omstandigheden. Daartoe behoren de positie van de spiegel ten opzichte van de douche, de temperatuur van de ruimte vóór het douchen, de douchetemperatuur zelf, de duur van het douchen, en of uw douchecabine met een deur is afgesloten, enz.

De DUSCHKRAFT Home ontvochtigt tot 65% van de stoom die tijdens het douchen wordt geproduceerd. Dit slaagt er meestal in de vochtigheid van de kamer permanent onder 80% te houden en beschermt zo doeltreffend tegen schimmel.

De resterende vochtigheid kan zich echter op de spiegel afzetten in kleine badkamers waar de spiegel zich dicht bij de douche bevindt.

De DUSCHKRAFT Home werd ontwikkeld in Rostock, een regio met de hoogste waterhardheid in Duitsland. Daarom hebben wij vanaf het begin van de ontwikkeling grote nadruk gelegd op kalkbestendigheid. Aangezien alle watervoerende onderdelen van roestvrij staal zijn gemaakt, kan kalk de leidingen niet aantasten. Door een verkleining van de waterleidingdiameter wordt ook de stroomsnelheid van het water verhoogd, waardoor in de waterleidingen van de DUSCHKRAFT Home minder kalkaanslag kan ontstaan dan in de vroegere waterleidingen.

Ja en nee. De DUSCHKRAFT Home werkt op koud stromend water voor ontvochtiging. Als u een douche neemt in de badkuip, zal de DUSCHKRAFT Home de lucht ontvochtigen. Als je een bad neemt, wordt de lucht niet ontvochtigd.

Bij nieuwbouw of volledige renovatie kunt u het beste de stroomkabel rechtstreeks onder de tegels leggen.

Als u de DUSCHKRAFT Home achteraf in uw bestaande badkamer wilt inbouwen, kan de elektriciteit meestal worden geleverd via een stopcontact in de spiegelkast of de wastafel. De voedingseenheid kan dan in de spiegelkast verdwijnen. De laatste meters tot aan de douche loopt de kabel dan over de tegels.

Als alternatief kan de stroom ook door de muur worden gelegd vanuit een aangrenzende kamer of het plafond.

Meer installatiesuggesties vindt u in de handleiding.

De innovatieve DUSCHKRAFT Home is al verkrijgbaar vanaf 1.249 euro en u kunt hem direct hier op onze website bestellen.

U kunt uw bestelling ook per e-mail of telefonisch aan ons doorgeven.

De DUSCHKRAFT Home schakelt ongeveer 10-20 seconden na het begin van de douche in en werkt tijdens het douchen op vol vermogen. Dan produceert de ventilator een geluid van 50-55dB.

Ter vergelijking: Een gemiddelde douchekop maakt tijdens het douchen een geluid van ongeveer 55-60dB.

De meeste van onze klanten vertellen ons dat je de DUSCHKRAFT Home tijdens de eerste paar douches opmerkt, maar na 2-3 douches verdwijnt het geluid naar de achtergrond en wordt het helemaal niet meer als hinderlijk ervaren.

Na afloop van de douche gaat het apparaat in een naloop en draait de ventilator nog 20-40 minuten in een stille modus. Gedurende deze tijd is het geluidsniveau ongeveer 20-30dB. Dit is gelijkwaardig aan een conventionele afzuigventilator en wordt ook niet als hinderlijk ervaren.

Onze DUSCHKRAFT Home gebruikt een onschadelijke lage spanning van 36V en is volledig waterdicht. Er kan geen water in de elektrische onderdelen komen en u kunt de douchestraal zonder aarzeling vanuit elke hoek op het apparaat richten om het te reinigen.

De DUSCHKRAFT Home wordt geleverd met alles wat u nodig heeft voor de installatie.

Zowel de voedingseenheid als al het bevestigingsmateriaal en het nodige afdichtingsmateriaal.

De DUSCHKRAFT Home heeft een intelligente naloopfunctie die de binnenkant gericht droogt. Zo werkt het apparaat na het douchen nog ca. 20 minuten in de stille modus, zodat er zich geen ziektekiemen in het apparaat kunnen vormen.

Om schimmelvorming op de muur achter de DUSCHKRAFT Home te voorkomen, is het apparaat voorzien van een hightech isolatiemateriaal dat de achterkant van het apparaat en de muur eronder beschermt.

Zoals bij elke ventilatie-eenheid moeten de onderdelen van de luchtbehandeling regelmatig worden schoongemaakt.

De luchtinlaat heeft een afwasbaar permanent filter dat één keer per maand moet worden verwijderd en direct onder de douche kan worden uitgespoeld.

Bovendien kan het toestel met 4 schroeven worden geopend. Hierdoor komt de warmtewisselaar bloot te liggen. Ook deze kan direct onder de douche met de handdouche worden uitgespoeld om het vuil te verwijderen.

Op duschkraft.nl/videos hebben wij voor u een video gemaakt die laat zien hoe u het apparaat met ons DUSCHKRAFT Hygiene+ reinigingsschuim reinigt.

De DUSCHKRAFT Home kan door elke loodgieter of installateur van uw keuze geïnstalleerd worden.

Op duschkraft.nl/videos vindt u gedetailleerde installatievideo's met verschillende installatievarianten.

Bovendien hebben wij gedetailleerde installatie-instructies voor u samengesteld. Deze kunt u hier downloaden: duschkraft.nl/installation-instructions

U kunt het beste ons contactformulier gebruiken of bel ons op: +49 (0) 381 865 1415 1